Grafic de lucru
  • Luni-Joi: 08:00 - 17:00
    Vineri: Zi liberă
    Sâmb.-Dum.: Zi liberă
Informatii de contact

Lifting sâni (Mastopexie)

Operaţia de corectare a sânului a ajutat sute şi mii de oameni peste tot în lume, devenind una dintre cele mai populare operaţii estetice. Chirurgul va explica care este abordarea cea mai potrivită în cazul dumneavoastră. Când femeile nu se simt bine cu sâni grei şi moi, un lifting sau o micşorare a sânilor ne poate ajuta. Şi bărbaţii sunt interesaţi în corectarea pieptului, în cazul în care au probleme cu dezvoltarea glandei mamare. Mastopexia este procedura chirurgicală pentru conturarea şi ridicarea sânilor căzuţi. De asemenea, se poate obţine şi reducerea mărimii areolei.  Majoritatea femeilor prezintă, odată cu înaintarea în vârstă, pierderea fermităţii şi căderea sânilor. Aceste transformări pot fi moştenite, pot apărea după sarcină, pierderi în greutate sau datorită îmbătrânirii. Modificările sunt progresive şi se produc de obicei între 20 şi 40 de ani. Volumul glandei mamare poate rămâne normal, dar se pierde fermitatea şi poziţia din tinereţe. Mastopexia poate restabili fermitatea sânilor şi poate corecta poziţia lor fără a mări sau reduce dimensiunile. Dăcă sânii au pierdut din volum şi pacienta îi doreşte mai mari, se poate recurge la  mărire cu implanturi mamare.
 
Ce paciente pot beneficia de mastopexie
Liftingul sânilor se adresează femeilor cu sânii "lăsaţi" (ptozati), care au sentimente de jenă şi nemulţumire cu acţiune negativă asupra psihicului. Nici un exerciţiu fizic şi nici un tratament medical nu poate rezolva ptoza mamară. Mărirea şi remodelarea formei sânilor se fac prin eliminarea excesului de piele şi repoziţionarea ţesutului care rămâne şi a mameloanelor pentru a îmbunătăţi aspectul fizic. Liftingul sânilor poate, de asemenea, să reducă mărimea areolei - pielea pigmentată din jurul mamelonului. Dacă sânii unui pacient sunt mici sau şi-au pierdut din volum (după sarcină), utilizarea implanturilor mamare, alături de un lifting al sânilor, poate să le mărească fermitatea şi volumul. 
 
Durata
De la 1 la 3 ore.
 
Efecte secundare
Complicaţii posibile sau reacţii adverse la anestezie. Echimoze temporare, umflături, disconfort. Efecte secundare rare.
 
Recuperare
Vă puteţi întoarce al activităţile zilnice: după 1 săptămână sau mai mult.
Puteţi face activităţi fizice intense: după 1 lună. Dispariţia cicatricilor: poate să dureze 1 an. Se atenuează prin aplicarea cremei Prosil, după recomandarea specialistului. 
 
Rezultate
Rezultatele pot fi amplificate, de lungă durată sau chiar cu caracter permanent dacă sunt utilizate inclusiv implanturi mamare ca parte a procedurii. Totuşi, sarcina, înaintarea în vârstă sau fluctuaţiile de greutate pot să-şi spună cuvântul în legatură cu rezultatele.
 
Tehnica operatorie
Cea mai cunoscută procedură este cea care implică o incizie sub formă de ancoră, urmărind conturul natural al sânului. Incizia conturează zona în care pielea sânului va fi eliminată, mamelonul putând fi repoziţionat. Pacienţii cu sâni mici şi deformări minore pot cere să li se facă incizii mai mici. Dacă e aşa, chirurgul poate utiliza procedura liftingului Benelli, prin care se elimină o bucată de piele în forma unei gogoşi. În cazul unor sâni moi se poate îndeparta pielea în exces, în timp ce glanda mamară rămâne intactă. Glanda mamară este ridicată şi ataşată mai sus spre muşchiul sânului. 
Atârnarea sfârcului: Sfârcurile care atârnă foarte tare sunt trase înapoi în poziţia originală, în schimbul unei cicatrici în jurul sfârcului, cu o linie mică în josul sânului. Sfârcurile care sunt prea mari sau neregulate, pot fi şi ele corectate în acelaşi timp. 
Implanturile: Daca un sân mic constituie o problemă, aceasta poate fi corectată cu ajutorul unui implant. Operaţia se poate combina cu un lifting al sânului atunci când acesta este lăsat prea mult..
 
Starea pacientului
Nu este necesară spitalizarea. Pot exista cazuri în care spitalizarea să fie totuşi necesară. Medicul stabileşte toate acestea discutând în prealabil cu pacientul.
 
Anestezie locală sau generală.
Se poate alăpta după o operaţie de lifting, micşorare sau mărire a sânilor ? 
Da. Alăptarea este posibilă după astfel de operaţii. Dacă acest lucru este important pentru dumneavoastră, vă rugăm să discutaţi cu chirurgul estetician în timpul consultaţiei preoperatorii.

Etape de lucru

  • Fotografierea pacientului inainte de de efectuarea interventiei chirurgicale
  • Expunerea vizuala a actualei si viitoarei imagini / trasarea liniilor viitoare ale procedurii operatorii
  • Consultatia post operatorie
  • Fotografierea pacientului post operator (activitate fotografica)
  • Asezarea in pagina a imaginii pacientului ante si post operator
Vezi diferența

De ce noi?