Grafic de lucru
  • Luni-Joi: 08:00 - 17:00
    Vineri: Zi liberă
    Sâmb.-Dum.: Zi liberă
Informatii de contact

Blefaroplastie

Blefaroplastia estetică este procedură de chirurgie estetică prin care se îndepartează excesul de tegument şi grăsime (ce alcătuiesc "pungile" şi ridurile pleoapelor), eliminând cauza aspectului îmbatrinit, obosit al ochilor şi ridicarea sprincenelor căzute.

Consideraţii preoperatorii
Starea emoţională este unul dintre cei mai importanţi factori care trebuie stabiliţi înainte de orice operaţie estetică. După ce veţi fi examinat, chirurgul vă expune şi vă explică care sunt toţi ceilalţi factori care influenţează decizia dumneavoastră, ca de exemplu: vârsta, condiţia pielii, precum şi alte considerente medicale. La persoanele tinere, de exemplu, blefaroplastia este folosită la îndepărtarea ţesuturilor adipoase, iar la persoanele mai în vârstă, pierderea tonusului tegumentar necesită excizia tegumentelor excedentare. În timpul consutaţiei, chirurgul vă expune toate detaliile specifice cazului dumneavoastră, incluzând procedura chirurgicală care va fi folosită, tipul de anestezie indicat. Totodată, veţi discuta alte detalii luate în considerare înainte de alegerea blefaroplastiei, cum ar fi riscurile. În fiecare an se fac mii de blefaroplastii, dar acesta nu înseamnă că potenţialele riscuri şi complicaţiile specifice asociate blefaroplastiei, nu există. Complicaţiile postoperatorii ca infecţia şi hematoamele sunt rare.

Procedura chirurgicală
Blefaroplastia este folosită, de obicei, pentru îndepărtarea excesului de piele, a pungilor de sub ochi, ridicarea colţului extern al ochiului sau în anumite instanţe se face în paralel procedura de ridicare a sprâncenelor căzute. Locul exact al inciziilor va fi ales pe baza considerentelor chirurgului. Această operaţie poate fi desfăşurată atât sub anestezie locală cât şi sub anestezie generală. Operaţia de blefaroplastie, de obicei, este efectuată începând cu pleoapa superioară şi terminând cu cea inferioară. În ambele zone compartimentele, subjacente de grăsime vor fi îndepărtate, inciziile la ambele pleoape făcându-se urmărind liniile şi faldurile naturale ale pielii. În general, acestea se pot extinde în cutele naturale sau în marginea exterioară a ochiului. Prin aceste incizii chirurgul decolează pielea de ţesuturile de dedesupt, ţestutul grăsos expus excizându-se, ca de altfel şi excesul tegumentar. Tipul de sutură este ales în funcţie de hotărârea chirurgului. Odată vindecată sutura (subţire ca firul de păr) va fi greu vizibilă, mai ales după 6 - 8 săptămâni. Imediat după operaţie, se vor aplica comprese umede pe ochi. În funcţie de amplitudinea operaţiei, aceast tip de intervenţie chirurgicală poate dura 1 - 2 ore sau mai mult.

Recuperarea postoperatorie

După operaţie, veţi simţi o senzaţie de usturime şi discomfort. Dacă există o uşoară durere, aceasta poate fi controlată cu ajutorul medicaţiei. Vi se va indica, de asemenea, să ţineţi capul ridicat iar aplicarea de comprese reci va reduce eventualele echimoze şi edeme (vânătăile şi umflăturile). Va trebui să folosiţi picături (instilaţii oculare), timp de câteva zile. Pleoapele au tendinţa de a-şi recăpăta culoarea iniţială şi la 10-14 zile de la operaţie, când firele de sutură vor fi scoase, umflăturile şi coloraţia neagră-albăstruie se vor atenua iar urmele de vânătăi pot fi acoperite cu un machiaj uşor. Alte efecte postoperatorii de scurtă durată pot fi lăcrimarea excesivă şi sensibilitatea la lumină intensă. A doua zi după operaţie, puteţi pleca acasă, dar cu respectarea recomandărilor medicului chirurg. Pentru a permite vindecarea, evitaţi eforturile excesive şi să vă aplecaţi timp de 2 -3 săptămâni. Pentru protejarea ochilor de soare şi de vânt, ar fi bine să purtaţi ochelari de soare. Integrarea în activitatea dumneavoastră normală depinde de cât de repede evoluează procesul de vindecare şi, de asemenea, de cum vă simţiţi.


Etape de lucru

  • Fotografierea pacientului inainte de de efectuarea interventiei chirurgicale
  • Expunerea vizuala a actualei si viitoarei imagini / trasarea liniilor viitoare ale procedurii operatorii
  • Consultatia post operatorie
  • Fotografierea pacientului post operator (activitate fotografica)
  • Asezarea in pagina a imaginii pacientului ante si post operator
Vezi diferența

De ce noi?