Grafic de lucru
  • Luni-Joi: 08:00 - 16:00
    Vineri: Zi liberă
    Sâmb.-Dum.: Zi liberă
Informatii de contact

Implant mamar

Motive pentru a recurge la implantul mamar
Implanturile se recomandă în următoarele situații:

Mărirea sânilor – recomandată în cazul modificării pentru a mări dimensiunea și proporțiile sânilor unei femei. Parlamentul European “recomandă ca implanturile la femei sub 18 ani sa fie autorizate numai pe baza unor motive medicale”

Reconstrucția sânilor – este executată pentru a reface forma sânilor la femei după masectomie sau răni care au avut ca rezultat pierderea parțială sau totală a sânilor sau pentru a corecta un defect din naștere.

Inlocuire sau corectare – procedură de înlocuire sau corectare la pacientele cu operații anterioare de mărire sau reconstrucție, la care s-au folosit implanturi cu gel silicon sau cu soluție salină.

Schimbare în caz de alegere a altei mărimi, nu mai devreme de un an.

Situații în care implanturile mamare nu pot fi o soluție:
Implanturile sunt contraindicate la femei:

Care prezintă cancer malign sau premalign al sânului, fără tratament corespunzător.

Cu infecție activă în oricare zonă a corpului.

Care la momentul respectiv sunt gravide sau alăptează

Ce tipuri de implanturi mamare cu gel silicon pune la dispoziție Mentor?
Toate implanturile mamare cu gel de Mentor conține gel silicon, care este coeziv. Implanturile oferite prezintă trei tipuri de material de umplere coeziv: Coeziv I (standard), Coeziv II (modera), Coeziv III (înalt). Implanturile sunt furnizate într-o mulțime de forme, texturi ale suprafeței și dimensiuni. Implanturile sunt disponibile cu învelișuri Siltex, cu o textură sau cu suprafață netedă. De asemenea, implanturile sunt disponibile cu un singur inveliș de silicon umplut cu gel silicon coeziv sau ca dilatator/proteza mamară cu înveliș interior din silicon umplut cu soluție salină exterior din silicon umplut cu gel silicon coeziv.

Discutați despre cele mai potrivite implanturi cu chirurgul dvs.


Familia implanturilor mamare cu gel (volum fix)
Stiluri rotunde:

Suprafața netedă a învelișului la nivelurile I și II de coeziune.

Profiluri: moderat plus și înalt.

Factori de luat în considerare la efectuarea unui implant mamar

Viața cu implanturi mamare

Fie că beneficiați de mărire sau de reconstrucție, cel mai probabil vor fi necesare vizite medicale suplimentare repetate și operații în plus pe durata vieții unei paciente cu implant mamar.

Implanturile mamare nu sunt considerate dispozitive cu utilizare pe viață. Pe durata vieții unei paciente cu implant mamar poate fi necesară scoaterea implantului cu sau fără înlocuirea acestuia.

Multe modificări ale sânului pacientei, consecutive operației de implantare, sunt ireversibile (nu pot fi eliminate). Dacă pacienta decide ulterior să-și scoată implantul(urile), pot aparea schimbări cosmetice inacceptabile ale sânului, de exemplu cute, pliere, zbarcire.

Implanturile mamare pot afecta capacitatea unei paciente de a produce suficient lapte pentru alaptare. De asemenea, implanturile mamare nu vor preveni lăsarea sânilor după sarcină.

Mamografia de rutină poate fi dificilă dacă există implanturi mamare, iar pacienta poate avea nevoie de teste suplimentare, ceea ce înseamnă mai mult timp și mai multe radiații.

Pașii operației de implantare

Alegerea unui chirurg

Atunci când alegeți un chirurg cu experiență în efectuarea operațiilor de implantare mamară, trebuie să vă puneți următoarele întrebări:

1. Câte operații de mărire sau reconstrucție a sânilor efectuează chirurgul într-un an?

2. De câți ani efectuează chirurgul operații de implantare mamară?

3. Care este cea mai frecventă complicație întâlnită de chirurg în cazul implantului mamar?

4. Care este frecvența de reintervenție a chirurgului în cazul implanturilor mamare și care este cel mai întâlnit tip de operație pe care chirurgul o efectuează pentru reintervenție?

Următoarele opțiuni de chirurgie a implanturilor mamare trebuie înțelese și discutate cu chirurgul:

Mărimea implantului

In general cu cât este mai mare dimensiunea dorită a sânului, cu atât crește mărimea implantului (în centimetri cubi, cc) luat în considerare de către chirurg.

De asemenea, chirurgul va evalua țesutul existent pentru a stabili dacă este suficient pentru a acoperi implantul mamar.

Dacă dimensiunea implantului este prea mare pentru țesutul disponibil, medicul poate avertiza că marginile implantului mamar pot fi vizibile după operație. Acest lucru poate produce chiar complicații chirurgicale. De asemenea, implanturile mamare prea mari pot accentua efectele gravitației și pot provoca lăsarea timpurie a sânilor.

Textura suprafeței

Siltex este numele comercial asociat texturii implanturilor mamare de la Mentor. Suprafața cu textură a fost proiectată să asigure o zonă dură în care țesutul de colagen al corpului să interacționeze cu implantul.

De asemenea , Mentor oferă implanturi fără texturi sau cu suprafața netedă.

Forma, proeminent și înalțimea implantului

Mentor oferă implanturi mamare cu gel coeziv, cu formă rotundă sau cu formă Contour Profile. Implanturile rotunde sunt disponibile la diferite proeminente (profil mic, moderat, moderat plus, și înalt) iar implanturile de formă Contour Profile sunt disponibile la diverse înalțimi (mică, medie și mare).

Nivelurile de coeziune ale gelului

Gelurile de silicon de la Mentor sunt polimeri coezivi iar nu lichide. Deși sunt moi și dau senzația de fluiditate, aceștia acționează unitar. Gelurile  Mentor sunt disponibile în trei niveluri diferite de coeziune, toate prezentând însă această proprietate.

Coeziv I

Gelul de nivel coeziv standard, folosit la implanturile Mentor. Este cel mai moale gel de la Mentor.

Coeziv II

Un gel puțin mai ferm, pentru un implant cu senzație mai mare de fermitate.

Coeziv III

Cel mai coeziv gel de la Mentor , asigurând păstrarea formei și un nivel plăcut de fermitate.

Palpabilitate

Implanturile pot fi palpabile (mai ușor de simțit) din următoarele cauze: implanturi cu texturi, implanturi mari, amplasare subglandulară și lipsa cantității adecvate de piele/țesut pentru a acoperi implantul.

Amplasarea implantului

Implantul mamar poate fi amplasat fie parțial sub mușchiul pectoral mare (submuscular), fie deasupra mușchiului și sub glandele mamare (subglandular). Factorii pro și contra amplasării implantului trebuie discutați cu chirurgul.

Amplasarea submusculară poate face ca operația chirurgicală și recuperarea să dureze mai mult, poate fi mai dureroasă și poate face mai dificilă efectuarea unor proceduri de reintervenție decât în cazul amplasării subglandulare. Avantajele posibile ale acestei amplasari constau în implanturi mai puțin palpabile și în imagistica mai ușoară a sânului cu ajutorul mamografiei.

Amplasarea subglandulară poate face ca operația chirurgicală și recuperarea să fie mai scurte, fiind mai ușoară efectuarea unor proceduri de reintervenție decât în cazul amplasării submusculare. Cu toate acestea, această amplasare poate avea ca rezultat implanturi mai palpabile și imagistica mai dificilă a sânului cu ajutorul mamografiei.

Locații pentru incizie

Factorii pro și contra locației de incizie trebuie discutați cu chirurgul. Există trei locații uzuale pentru efectuarea inciziei: la subraț (axilar) în jurul mamelonului (periareolar) sau la plica sânului (sub-mamar). Dacă incizia se efectuează la subraț, chirurgul poate folosi o sondă dotată cu minicameră video, împreună cu un set minim de instrumente invazive, pentru a creea o “pungă” pentru implantul mamar. Al patrulea loc de incizie : prin buric (ombilic) cu ajutorul unei tehnici endoscopice, tehnică insuficient studiată și de aceea nerecomandată.

Axiliar

Incizia este mai vizibilă decât în cazul periarelorar, prezentând mai puțină dificultate la alăptat decât în cazul inciziei periareolare.

Periareolar

Această incizie este cea mai ascunsă, dar probabilitatea unei incapacități de alăptare este mai mare în comparație cu celelalte locații de incizie.

Submamar

Incizia este mai vizibilă decât cea periarelorară prezentând mai puțină dificultate la alăptat decât in cazul inciziei periareolare.

Date din www.proteze-mamare.com, partener Neogen R. Moldova.


Etape de lucru

  • Fotografierea pacientului inainte de de efectuarea interventiei chirurgicale
  • Expunerea vizuala a actualei si viitoarei imagini / trasarea liniilor viitoare ale procedurii operatorii
  • Consultatia post operatorie
  • Fotografierea pacientului post operator (activitate fotografica)
  • Asezarea in pagina a imaginii pacientului ante si post operator
Vezi diferența

De ce noi?