Grafic de lucru
- Luni-Joi: 08:00 - 17:00
Vineri: Zi liberă
Sâmb.-Dum.: Zi liberă
Informatii de contact
-
Phone: +373 22 28 87 26
+373 69 480 147 - chirurgestetician@gmail.com
Lipoaspiraţie
INTRODUCERE - Lipoaspiraţia este o metodă de îndepartare a depozitelor adipoase din zone care sunt genetic programate sa se modifice estetic - coapse, fese, şolduri, abdomen - pentru femei; abdomen, şolduri, mai ales la bărbaţi.Aceasta nu este o metodă de slăbit, ci doar de conturare şi de "sculptură" a corpului. Acest tip de operaţie este considerată în Statele Unite ale Americii cea mai populară intervenţie de chirurgie estetică.
CE PACIENŢI POT BENEFICIA DE LIPOASPIRAŢIE? - De lipoaspiraţie pot beneficia pacienţi cu greutatea corporală apropiată de normal, cu piele elastică, sănătoşi fizic şi psihic, dar care au depozite de grăsime în exces localizate în anumite zone. Deşi vârsta nu are nici o importanţă, totuşi la bătrâni pielea nu mai este la fel de elastică şi nu se mai pot obţine rezultate estetice la fel de bune.
RISCURILE OPERAŢIEI - Nu există operaţie care să nu implice un risc. Complicaţiile lipoaspiraţiei sunt de regulă foarte rare mai ales dacă pacienţii sunt aleşi cu grijă, dacă sala de operaţie este bine dotată şi chirurgul are experienţă. Vă recomandăm să vă adresaţi pentru această operaţie unor chirurgi esteticieni cu experienţă, care dispun şi de dotarea necesară.
INDICAŢII PREOPERATORII - Nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii înaintea operaţiei; este interzisă administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin, cu 2 săptămâni înainte de operaţie; la femei operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale; trebuie să anunţaţi chirurgul şi medicul anestezist dacă aveţi probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente); trebuie să anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact; dacă fumaţi, planificaţi-vă să vă lăsaţi cu cel puţin 1-2 săptămâni înainte de operaţie şi nu vă apucaţi decât la minimum 2 săptămâni după operaţie; evitaţi să vă expuneţi în exces la soare înainte de operaţie, în special regiunea care va fi operată; nu urmaţi o dietă strictă înainte de operaţie deoarece poate întârzia vindecarea; dacă răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată.
INTERVENŢIA CHIRURGICALĂ - Lipoaspiraţia se poate face cu anestezie generală, cu anestezie intravenoasă completată cu anestezie locală sau cu anestezie peridurală. Operaţia durează în medie o oră pentru o zonă. Tipul de anestezie este stabilit de medicul anestezist în discuţia preanestezică pe care o are cu pacientul. Cicatricile sunt greu de observat şi nu sunt o problemă din punct de vedere estetic. Tehnicile moderne folosesc injectarea ariei care va fi aspirată cu un lichid care conţine anestezic diluat pentru a reduce disconfortul postoperator şi adrenalină care reduce sângerarea. Aceste tehnici se numesc "tehnici tumescente". Imediat după terminarea lipoaspiraţiei, zonele aspirate sunt pansate cu pansament compresiv pentru a preveni formarea seroamelor şi hematoamelor.
RECUPERAREA POSTOPERATORIE - După externare, firele se scot la 5-6 zile de la operaţie. Trebuie purtaţi pantaloni din material elastic, special, sau centuri elastice care ajută la retracţia şi dispunerea uniformă a surplusului tegumentar (seria Marena). Umflăturile şi vânătaile dispar de regulă în primele 3 săptămâni, rareori persistând 1-2 luni. Rezultatul definitiv este vizibil după 3 luni. Activitatea obişnuită poate fi reluată în maximum o săptămână.
CONCLUZII - Pentru a pierde din greutate, cele mai indicate metode sunt dieta alimentară şi exerciţiile fizice. La discuţia iniţială cu pacientul, medicul recomandă mai întâi dietă şi fitness.








































Etape de lucru
- Fotografierea pacientului inainte de de efectuarea interventiei chirurgicale
- Expunerea vizuala a actualei si viitoarei imagini / trasarea liniilor viitoare ale procedurii operatorii
- Consultatia post operatorie
- Fotografierea pacientului post operator (activitate fotografica)
- Asezarea in pagina a imaginii pacientului ante si post operator