Grafic de lucru
  • Luni-Joi: 08:00 - 16:00
    Vineri: Zi liberă
    Sâmb.-Dum.: Zi liberă
Informatii de contact

Ginecomastie

INTRODUCERE

Ginecomastia este o operație de micșorare estetică a sânilor bărbătești măriți în volum.

Motivele pentru care această afecțiune este întâlnită sunt diverse: poate să fie un răspuns hormonal la un exces de estrogen sau o lipsă de testosteron și poate să apară la toate vârstele.

Ginecomastia poate să apară și din motive ereditare sau datorită obezității.

Când ginecomastia apare la bărbații în vârstă cauzele pot fi diferite și includ cancer de ficat sau plămâni, ciroza ficatului, hipertiroidism sau alte probleme hormonale.

Consumul excesiv de alcool sau droguri poate de asemenea duce la această afecțiune.

PRINCIPALELE CAUZE APARIȚIEI

  • poate să fie un răspuns hormonal la un exces de estrogen sau o lipsă de testosteron;

  • motive ereditare sau din cauza obezității;
  • la bărbații în vârstă, cauzele pot fi diferite și includ: cancer de ficat sau plămâni, ciroza ficatului, hipertiroidism sau alte probleme hormonale;
  • consumul excesiv de alcool sau droguri.

Bărbații pentru care această procedură se recomandă sunt:

  • într-o stare de sănătate bună și nu suferă de o condiție medicală care să întârzie procesul de vindecare;
  • fizic sănătoși și au o greutate relativ normală;
  • au o dezvoltare a pieptului care s-a stabilizat;
  • sunt deranjați și stânjeniți de aspectul pieptului lor;
  • suferă de disconfort fizic din cauza protuberanței pieptului lor;
  • se află în această situație de minim un an sau mai mult;
  • nu sunt fumători sau consumatori de droguri;
  • au o elasticitate a pielii bună;
  • au o gândire pozitivă și obiective bine definite referitoare la îmbunătățirea imaginii proprii prin intermediul operației.

Cea mai bună modalitate pentru a determina dacă această procedură este recomandată și în cazul dvs. este în urma stabilirii unei consultații la dl. dr.

TIPURI DE PROCEDURI CHIRURGICALE

Tehnica tradițională de micșorare a sânilor masculini folosește o incizie în jurul areolei pentru a permite excizarea țesutului mamar subiacent. Această procedură este destinată în special eliminării țesutului glandular mamar și a grăsimii adiacente. Nu este o procedură complicată și este considerată a avea riscuri minime, dar implică un repaus de la exerciții fizice timp de 2 săptămâni pentru a minimiza echimozele și a permite recuperarea rapidă.

INTERVENŢIA CHIRURGICALĂ

Ginecomastia are loc sub anestezie locală sau anestezie generală. Folosind o procedură care minimizează cicatricile, se face o incizie sub braț. O canulă specială va fi inserată în această incizie și liposucția va începe aspirând grăsimea de la nivelul pieptului.

Pentru rezultatele cele mai bune post-operatorii este important ca pacientul să aibă o piele elastică, astfel încât, pe măsură ce procesul de vindecare progresează, pielea să se muleze pe noile contururi ale pieptului.

În cazul în care elasticitatea pielii nu este suficientă, la pacienții mai în vârstă sau la cei cu un piept foarte protuberant este necesar în completarea ginecomastiei și o excizare a pielii înconjurătoare.

Incizia este apoi bandajată și o îmbrăcăminte compresivă sau un bandaj elastic se va purta pentru a minimiza tumefierea și echimoza și a susține noul contur al corpului în procesul de vindecare.

În unele cazuri un tub subțire se va insera sub piele pentru a drena excesul de fluid.

După operația de ginecomastie veți fi urmărit la intervale regulate pentru a controla procesul de vindecare și a se asigura că veți avea cele mai bune rezultate.

PROCESUL DE RECUPERARE

Post-operator vor exista tumefiere și echimoze localizate în zona operată. Disconfortul și durerea se vor ține sub control cu ajutorul medicamentelor analgezice prescrise. De asemenea, se recomandă purtarea de îmbrăcăminte compresivă sau a unui bandaj elastic pentru următoarele săptămâni pentru a reduce tumefierea și a adapta pielea la noul contur al pieptului. Deși rezultatele vor fi vizibile aproape imediat, tumefierea va împiedica evaluarea rezultatelor finale. Acestea vor fi vizibile în câteva săptămâni de la data operației.

Majoritatea pacienților vor putea ca să-și reia activitățile curente în 2 – 3 zile. Exerciții ușoare pot fi începute la 2 săptămâni de la data operației, programul normal fizic putând fi reluat în aproximativ o luna de la operație.

 


Etape de lucru

  • Fotografierea pacientului inainte de de efectuarea interventiei chirurgicale
  • Expunerea vizuala a actualei si viitoarei imagini / trasarea liniilor viitoare ale procedurii operatorii
  • Consultatia post operatorie
  • Fotografierea pacientului post operator (activitate fotografica)
  • Asezarea in pagina a imaginii pacientului ante si post operator
Vezi diferența

De ce noi?