Grafic de lucru
  • Luni-Joi: 08:00 - 17:00
    Vineri: Zi liberă
    Sâmb.-Dum.: Zi liberă
Informatii de contact

Abdominoplastie

INTRODUCERE
Abdominoplastia este o intervenţie chirurgicală majoră, cu ajutorul careia se îndepărtează excesul de piele şi grăsime de la nivelul abdomenului inferior. În acelaşi timp operator se pot rezolva defectele de perete abdominal şi se suturează pe linia mediană muşchii drepţi abdominali. În cazul abdominoplastiei, dacă este efectuată de un chirurg estetician experimentat, rezultatele sunt bune. Prin această operaţie este îndepărtat "şorţul" de la nivelul abdomenului inferior.

CE PACIENŢI POT BENEFICIA DE ABDOMINOPLASTIE?
Abdominoplastia se adresează atât bărbaţilor cât şi femeilor, care prezintă un surplus tegumentar însoţit de un depozit adipos, care nu se pot îndepărta prin dietă sau exerciţii. De asemenea, prin această intervenţie se pot îndepărta vergeturile şi cicatricile situate sub ombilic. Abdominoplastia nu trebuie facută la femei care doresc să mai aibă o sarcină sau la pacienţi care doresc să mai recurgă la una sau mai multe cure de slăbire.

RISCURILE OPERAŢIEI
Nu există operaţie care sa nu implice un risc. Fiind o intervenţie chirurgicală mare, riscurile trebuie discutate în detaliu cu chirurgul şi cu medicul anestezist înainte de operaţie. În afara riscurilor pe care orice anestezie generală le implică, pot apărea infecţii, hematoame, embolii sau cicatrici inestetice.

INDICAŢII PREOPERATORII - Nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii înaintea operaţiei; este interzisă administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin, cu 2 săptămâni înainte de operaţie; la femei operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale; anunţaţi chirurgul şi medicul anestezist dacă aveţi probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente); anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact; dacă fumaţi, planificaţi-vă să vă lasaţi cu cel puţin 1-2 săptămâni înainte de operaţie; evitaţi să vă expuneţi excesiv la soare înainte de operaţie, în special regiunea abdominală; nu urmaţi o dietă strictă înainte de operaţie deoarece poate întârzia vindecarea; dacă răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată.

INTERVENŢIA CHIRURGICALĂ - Abdominoplastia se face sub anestezie generală. Durează între 2 şi 5 ore, în funcţie de complexitatea cazului. De regulă, la o astfel de intervenţie se îndepărtează tot tegumentul subombilical împreună cu ţesutul adipos.

RECUPERAREA POSTOPERATORIE
După externare, firele se scot la 12 zile de la operaţie. Pacientul va mai purta burtiera (Marena) cel puţin 2 săptămâni după scoaterea firelor. Unele persoane revin la serviciu după 2 săptămâni, în timp ce alţii au nevoie de 3-4 săptămâni de odihnă şi recuperare. În privinţa cicatricilor, până la 6 luni ele se înroşesc şi se umflă, iar după 9 luni - 1 an se aplatizează şi se deschid la culoare. Se recomandă evitarea expunerii la soare timp de 1 an de la operaţie, pentru a nu se pigmenta cicatricile. Totodată se recomandă aplicarea cremei Prosil.

CONCLUZII
Dacă sunteţi pregătiţi să suportaţi consecinţele care constau într-o cicatrice permanentă, a cărei vizibilitate estompată depinde numai de mâna chirurgului, atunci abdominoplastia este soluţia pentru dumneavoastră.


Etape de lucru

  • Fotografierea pacientului inainte de de efectuarea interventiei chirurgicale
  • Expunerea vizuala a actualei si viitoarei imagini / trasarea liniilor viitoare ale procedurii operatorii
  • Consultatia post operatorie
  • Fotografierea pacientului post operator (activitate fotografica)
  • Asezarea in pagina a imaginii pacientului ante si post operator
Vezi diferența

De ce noi?