Grafic de lucru
  • Luni-Joi: 08:00 - 17:00
    Vineri: Zi liberă
    Sâmb.-Dum.: Zi liberă
Informatii de contact

Reducere mamară

Mamoplastia de reducţie (micşorarea sânilor) poate rezolva problemele legate de sânii foarte mari şi nu numai, care pot merge de la dureri la nivelul gâtului, urechilor, spatelui şi iritări ale pielii, la deformări scheletale şi probleme de respiraţie. Alte probleme, minore dar prezente, sunt dificultatea în procurarea sutienului şi în alegerea vestimentaţiei. Aceste fenomene se reflectă negativ asupra psihicului femeii, la fel ca în cazul sânilor mici.

 

CE PACIENTE POT BENEFICIA DE MAMOPLASTIA DE REDUCŢIE?

Mamoplastia de reducţie se adresează femeilor cu sânii mari şi "lăsaţi". La consultaţia iniţială este important să se discute cu chirurgul despre aşteptările dorite, fiindcă fiecare are o viziune diferită în ce priveşte mărimea, forma sânilor şi aspectul cicatricilor. Ar trebui să se discute unde va fi poziţionată areola şi mamelonul şi să se ştie ce cicatrici vor rezulta.

 

RISCURILE OPERAŢIEI 

 Nu există operaţie care sa nu implice un risc. Fiind o intervenţie chirurgicală mare, riscurile trebuie discutate amanunţit cu chirurgul şi cu medicul anestezist, înainte de operaţie. În afara riscurilor pe care orice anestezie generală le implică, pot apărea infecţii sau hematoame care pot determina apariţia de cicatrici inestetice.

 

INDICAŢII POSTOPERATORII  

 Înainte de operaţie, trebuie efectuată o mamografie sau ecografie mamară; Nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii înaintea operaţiei; Este interzisă administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin, cu 2 săptămâni înainte de operaţie; De regulă, la femei operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale; Trebuie să anunţaţi chirurgul şi medicul anestezist dacă aveţi probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente); Trebuie să anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact; Evitaţi să vă expuneţi în exces la soare înainte de operaţie; Nu urmaţi o dietă strictă înainte de operaţie deoarece poate întârzia vindecarea; Dacă răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată.

 

INTERVENŢIA CHIRURGICALĂ 

Mamoplastia de reducţie se face sub anestezie generală. Durează între 2 si 3 ore. Există foarte multe tehnici, cea mai folosită procedură presupune o incizie în formă de ancoră, urmărind conturul natural al sânului. Se excizează surplusul de tegument, mamelonul şi areola fiind mutate mai sus după un desen prestabilit. Se poate asocia lipoaspiraţia pentru îndepărtarea ţesutului adipos de la nivelul axilei.

 

RECUPERAREA POSTOPERATORIE 

După externare, firele se scot la 12 zile de la operaţie. Este obligatoriu să purtaţi un sutien chirurgical timp de 2-3 luni, preferabil din seria Marena. Reluarea lucrului se poate face la maximum o săptămână de la operaţie iar sporturile solicitante trebuie evitate pentru o perioadă de 1 lună. Operaţia nu va împiedica alaptarea în cadrul unei noi sarcini dar aceasta va influenţa negativ asupra cicatricilor şi poziţiei sânilor. În privinţa cicatricilor, până la 6 luni ele se roşesc şi se umflă iar după 9 luni - 1 an, se aplatizează şi se deschid la culoare. Se recomandă evitarea expunerii la soare timp de 1 an de la operaţie.

 

CONCLUZII 

Trebuie să aveţi în vedere că noua poziţie a sânilor nu va fi permanentă - efectul sarcinilor, îmbătrânirii şi fluctuaţiile în greutate. Prin aceasta operaţie veţi scăpa de disconfortul fizic al sânilor mari, corpul va fi mai bine proporţionat iar hainele vi se vor potrivi mai bine şi, cel mai important, veţi scăpa de complexe.


Etape de lucru

  • Fotografierea pacientului inainte de de efectuarea interventiei chirurgicale
  • Expunerea vizuala a actualei si viitoarei imagini / trasarea liniilor viitoare ale procedurii operatorii
  • Consultatia post operatorie
  • Fotografierea pacientului post operator (activitate fotografica)
  • Asezarea in pagina a imaginii pacientului ante si post operator
Vezi diferența

De ce noi?