Grafic de lucru
  • Luni-Joi: 08:00 - 17:00
    Vineri: Zi liberă
    Sâmb.-Dum.: Zi liberă
Informatii de contact

Otoplastie

INTRODUCERE
Otoplastia (corectarea urechilor decolate) se face pentru a apropia urechile de cap sau pentru a le face mai mici. De obicei urechile decolate sunt asimetrice, una fiind mai decolată decât cealaltă; de asemenea pot exista diferenţe de mărime între cele 2 urechi. Scopul operaţiei este de a restabili această simetrie dar nu trebuie promis că ea va fi perfectă.

CE PACIENŢI POT BENEFICIA DE OTOPLASTIE?
Operaţia se face după vârsta de 14-15 ani, când urechea a atins aproape dimensiunile pe care le are un adult. Este indicat ca operaţia să se facă înainte ca pacientul să intre în colectivităţi (gradiniţa, şcoala), pentru a evita apariţia unor traume psihice datorate unor comentării nefavorabile. Este de preferat ca iniţiativa pentru operaţie să vina în primul rând din partea copiilor, care astfel sunt mai cooperanţi şi mai mulţumiţi de rezultat.

RISCURILE OPERATIEI
Nu există operaţie care să nu implice un risc. Când operaţia este facută de un chirurg experimentat, complicaţiile sunt rare şi de obicei minore. Există diferenţe foarte mari între pacienţi în ceea ce priveşte capacitatea de vindecare astfel că rezultatul nu este niciodată complet previzibil. Într-un procent redus pot aparea mici cheaguri de sânge în spatele urechii, la nivelul inciziei sau mici infecţii localizate la nivelul tegumentului sau al cartilajului, care se tratează cu antibiotic.

INDICATII PREOPERATORII
Nu mâncaţi şi nu beţi nimic după miezul nopţii înaintea operaţiei; Este interzisă administrarea aspirinei şi a medicamentelor ce o conţin, cu 2 saptămâni înainte de operaţie;
De regulă, la femei operaţia trebuie făcută în afara perioadei menstruale;
Trebuie să anunţaţi chirurgul si medicul anestezist dacă aveţi probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sângerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
Trebuie să anunţaţi medicul dacă purtaţi proteze dentare sau lentile de contact;
Dacă fumaţi, planificaţi-vă să vă lăsaţi cu cel puţin 1-2 săptămâni înainte de operaţie şi nu vă apucaţi decât la minimum 2 săptamani după operaţie;
Evitaţi să vă expuneţi în exces la soare înainte de operaţie, în special regiunea facială;
Nu urmaţi o dietă strictă înainte de operaţie deoarece poate întarzia vindecarea; Dacă răciţi sau faceţi o infecţie de orice fel, operaţia trebuie amânată.

INTERVENŢIA CHIRURGICALĂ
Operaţia durează aprox. 1 oră. Incizia se face în spatele urechii pentru a evidenţia cartilajul. Ulterior, cu ajutorul unor fire neresorbabile, cartilajul este remodelat fiind plicaturat şi apropiat de cap. După controlul hemostazei, se face sutura la piele.

RECUPERAREA
Copiii se pot întoarce în colectivitate după 1 săptămână (dar trebuie supravegheaţi în prima lună), iar adulţii pot relua lucrul după 2-3 zile.

CONCLUZII
Rezultatele acestei operaţii sunt foarte bune, dar nu trebuie să vă aşteptaţi ca după intervenţie urechile să fie perfect simetrice, lucru care nu este natural pentru urechi. Să nu uităm că există o diferenţă între o mână şi alta, un picior şi altul.


Etape de lucru

  • Fotografierea pacientului inainte de de efectuarea interventiei chirurgicale
  • Expunerea vizuala a actualei si viitoarei imagini / trasarea liniilor viitoare ale procedurii operatorii
  • Consultatia post operatorie
  • Fotografierea pacientului post operator (activitate fotografica)
  • Asezarea in pagina a imaginii pacientului ante si post operator
Vezi diferența

De ce noi?